Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Pfa Sergiu D. Diaconu
Membru Gratuit
0 stars: Fara rating 0 din 0 pareri
Sistem de management HSMS conform cu OHSAS 18001:2008
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Obiectivele generale ale Sistemului de Management al Sănătăţii & Securităţii Ocupaţionale (SMSSO) sunt ţinerea sub control a riscurilor privind sănătatea şi securitatea ocupaţională şi îmbunătăţirea performanţelor în acest domeniu.

În acţiunile prevăzute în prezenta ofertă, Consultantul a inclus vizitarea şi evaluarea din punct de vedere al sănătăţii şi securităţii ocupaţionale a amplasamentelor pe care Beneficiarul îşi desfăşoară activitatea.

Un element cheie al abordării Consultantului este proiectarea SMSSO pornind de la matricea structurală a standardului OHSAS 18001, bazat pe ciclul lui Deming: Planifică, Implementează, Verifică, Acţionează (PDCA).

Consultantul propune parcurgerea următoarelor faze în vederea construirii şi implementării SMSSO:

a. Reuniune de deschidere care conţine activităţile pregătitoare pentru demararea proiectului şi care cuprinde lansarea proiectului şi instruirea iniţială adresată managementului la vârf şi echipei de implementare.
b. Instruire pentru realizarea AISSO prin care Consultantul instruieşte echipa de implementare în ceea ce priveşte metodologia de identificare a aspectelor de sănătate & securitate ocupaţională, evaluarea acestora şi selectarea aspectelor semnificative.
c. Efectuarea AISSO (practici privind asigurarea sănătăţii & securităţii ocupaţionale, conformare actuală cu OHSAS 18001 şi cu cerinţele legale, aspecte de sănătate & securitate ocupaţională identificate in situ, identificarea situaţiilor de urgenţă potenţiale, identificarea aspectelor semnificative) cu participarea integrală a Consultantul la identificarea şi înregistrarea aspectelor de sănătate & securitate ocupaţională in situ şi a situaţiilor de urgenţă potenţiale.
d. Stabilirea obiectivelor generale şi specifice privind sănătatea & securitatea ocupaţională, elaborarea Programului (elor) de management pentru care Consultantul lucrează în comun cu echipa de implementare.
e. Elaborarea documentaţiei SMSSO (Politica privind sănătatea & securitatea ocupaţională, Manualul SMSSO, planuri de intervenţie pentru situaţii de urgenţă, proceduri, instrucţiuni de sistem şi operaţionale etc.). Documentele sunt realizate de către Consultant şi sunt validate de către echipa de implementare.
f. Instruirea pentru implementarea SMSSO prin care Consultantul instruieşte echipa de implementare şi personalul de conducere operativă în ceea ce priveşte metodologia de implementare. Consultantul participă la elaborarea planurilor de diseminare şi de instruire şi la analizarea feedback-ului de la ancheta documentelor.
g. Formarea auditorilor interni de SMSSO. Consultantul va instrui teoretic şi practic auditorii interni desemnaţi de către organizaţie.
h. Efectuarea Auditului de precertificare prin care Consultantul, va simula un audit de certificare. Concluziile acestui audit vor fi prezentate conducerii organizaţiei care va stabili, în consecinţă, măsurile ce urmează a fi luate pentru îmbunătăţirea sistemului şi certificarea sa.

Facilităţi acordate de Consultant:

a) Consultantul se angajează să asiste Beneficiarul până la obţinerea certificării, inclusiv prin acordarea de consultanţă pentru elaborarea documentaţiei în vederea certificării SMSSO de către organismul de certificare;
b) Pe durata de un an de la finalizarea contractului de consultanţă, Consultantul se angajează să acorde Beneficiarului consultanţă gratuită în vederea remedierii eventualelor probleme ce ar putea să apară în timpul funcţionării unor elemente ale SMSSO construit şi implementat în cadrul companiei;
c) În completarea consultanţei de specialitate, Consultantul oferă Beneficiarului, cu regim de gratuitate, o serie de instrumente de lucru care să ajute personalul organizaţiei la construirea, implementarea şi menţinerea sistemului într-o manieră modernă şi eficientă.
Din Gura in Gura