Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Pfa Sergiu D. Diaconu
Membru Gratuit
0 stars: Fara rating 0 din 0 pareri
Sisteme de Management Integrat HSEQ
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Obiectivele specifice ale Sistemelor de Management Integrat calitate-mediu, mediu-sănătate & securitate ocupaţională sau calitate – mediu - sănătate & securitate ocupaţională (SMI) sunt legate de necesitatea de a respecta întocmai cerinţele standardelor SR EN ISO 9001:2008, SR EN ISO 14001:2008 şi SR OHSAS 18001:2008 şi de a răspunde în mod corespunzător prevederilor reglementărilor din domeniile calităţii, protecţiei mediului, protecţiei şi securităţii muncii aflate în vigoare în România.
Un element cheie al abordării Consultantului este proiectarea SMI ţinând seama de matricea structurală a standardului ISO 9001 bazată pe ciclul lui Deming: Planifică, Implementează, Verifică, Acţionează (PDCA).

Consultantul propune parcurgerea următoarelor faze în vederea construirii şi implementării SMI:

a. Reuniune de deschidere care conţine activităţile pregătitoare pentru demararea proiectului şi care cuprinde lansarea proiectului şi instruirea iniţială. Instruirea iniţială se adresează managementului la vârf şi echipei de implementare desemnată de către Beneficiar.
b. Evaluarea sistemului existent. Consultantul efectuează evaluarea conformării sistemului de management existent cu cerinţele standardelor ISO 9001, ISO 14001 şi OHSAS 18001.
c. Identificarea proceselor şi realizarea „hărţii proceselor”. Consultantul participă împreună cu echipa de implementare la identificarea proceselor şi întocmeşte „harta proceselor”. Coordonează elaborarea de către responsabilii de proces a fişelor proceselor pe care le conduc.
d. Efectuarea Analizei Iniţiale de Mediu, Sănătate & Securitate Operaţională şi Calitate (practici de mediu, de asigurare a sănătăţii & securităţii ocupaţionale şi privind asigurarea calităţii, conformare actuală cu standardele de referinţă şi cu cerinţele părţilor interesate, aspecte identificate in situ, identificarea şi evaluarea riscurilor şi situaţiilor de urgenţă potenţiale, identificarea aspectelor semnificative, etc.).
e. Stabilirea obiectivelor generale şi specifice integrate, elaborarea Programului (elor) de management integrat pentru care Consultantul lucrează în comun cu echipa de implementare.
f. Elaborarea documentaţiei SMI (Politica Integrată, Manualul SMI, planuri de intervenţie pentru situaţii de urgenţă, proceduri, instrucţiuni de sistem şi operaţionale etc.). Documentele sunt realizate de către Consultant şi sunt validate de către echipa de implementare.
g. Instruirea pentru implementarea SMI prin care Consultantul instruieşte echipa de implementare şi personalul de conducere operativă în ceea ce priveşte metodologia de implementare. Consultantul participă la elaborarea planurilor de diseminare şi de instruire şi la analizarea feedback-ului de la ancheta documentelor.
h. Formarea auditorilor interni de SMI. Consultantul va instrui teoretic şi practic auditorii interni desemnaţi de către organizaţie.
i. Efectuarea Auditului de precertificare prin care Consultantul, va simula un audit de certificare. Concluziile acestui audit vor fi prezentate conducerii organizaţiei care va stabili, în consecinţă, măsurile ce urmează a fi luate pentru îmbunătăţirea sistemului şi certificarea sa.

Facilităţi acordate de Consultant:

a) Consultantul se angajează să asiste pe Beneficiar până la obţinerea certificării sistemului de management integrat de către organismul de certificare;
b) În completarea consultanţei de specialitate, Consultantul oferă Beneficiarului, cu regim de gratuitate, o serie de instrumente de lucru care să ajute personalul organizaţiei la construirea implementarea şi menţinerea sistemului într-o manieră modernă şi eficientă.
Din Gura in Gura